odvezena u bolnicu

Rekorderka u Splitu: Vozačici izmjereno 3,35 promila alkohola!

26.09.2022 u 11:01

Bionic
Reading

Splitska policija prošlog petka je, u sklopu akcije pojačanog nadzora prometa, zaustavila rekorderku: 46-godišnjoj vozačici izmjereno je čak 3,53 promila alkohola u krvi

Žena je zaustavljena na Putu Supavla u 22.25 sati. Isključena je iz prometa, ali i odveden u bolnicu 'zbog stanja u kojemu se nalazila', kako su objasnili u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

'Slijedi podnošenje prekršajne prijave sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola', dodali su.

Policija je, inače, tijekom vikenda na cestama Splita i okolice provodila pojačane aktivnosti i, kako su izvijestili, evidentirala ukupno 544 prekršaja. Od toga se 61 prekršaj odnosi na alkohol, 196 na prekoračenje brzine, 45 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 26 za korištenje mobitela u vožnji, 4 na upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 na zabranu upravljanja i 6 na neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Zabilježene su 22 prometne nesreće od kojih je 10 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe zadobilo teže i 11 osoba lakše tjelesne ozlijede.

U subotu su se, pak, policajci koncentrirali na nadzor brzine i na kontrolu motora i skutera. Evidentirana su ukupno 152 prekršaja, od čega 82 prekoračenje brzine (njih devet za motocikle), 3 za nekorištenje zaštitne kacige na električnim romobilima, 9 zbog zaštitne kacige na motociklu ili mopedu, 3 zbog prolaska kroz crveno svjetlo, te po jedan prekršaj zbog pretjecanja i upravljanja vozilom bez potrebne kategorije vozačke dozvole.