SNIMANJE 'BITKE ZA VUKOVAR'

Rekonstrukcija zločina na Ovčari

04.10.2010 u 21:06

Bionic
Reading

Kralj hrvatskih sapunica Roman Majetić nastavio je sa snimanjem dokumentarne serije 'Bitka za Vukovar' na autentičnim lokacijama u hrvatskom gradu heroju, a u ponedjeljak je počelo snimanje rekonstrukcije strašnog zločina na Ovčari

Za potrebe što vjernijeg prikaza događanja koja su uslijedila nakon okupacije Vukovara i odvođenja hrvatskih branitelja i civila na Ovčaru, gdje su mučeni i potom strijeljani te bačeni u veliku jamu, Majetić je okupio velik broj statista.

Snimanje je počelo u jednom od VUPIK-ovih hangara, gdje su Vukovarci bili dovezeni autobusima i zatočeni, nastavit će se snimanjem scena njihovog premlaćivanja od strane pripadnika JNA i srpskih paravojnih formacija, odvođenjem na mjesto na kojem su ubijeni te masovnim strijeljanjem 200 branitelja i civila. Statisti koji za potrebe serije glume jugoslavensku vojsku i paravojsku obučeni su u odore JNA iz tog doba, naoružani noževima i bombama, dok su hrvatski branitelji u odijelima u kojima ih je zatekao pad grada.

Svaki od branitelja bit će 'našminkan' kako bi se što vjerodostojnije javnosti prikazale njihove ozljede i strašne rane koje su zadobili uslijed zlostavljanja u hangaru na Ovčari. Najavljeno je i kako će, nakon rekonstrukcije zločina na Ovčari, biti snimljena i rekonstrukcija zločina u Lovasu i tjeranja Lovašana u minsko polje te vjerni prikaz proboja Vukovaraca iz opkoljenoga grada.

Roman Majetić i njegova Kreativna produkcija počeli su prije nekoliko mjeseci, po ideji članova Udruge hrvatskih branitelja Trpinjske ceste, snimanje serijala 'Bitka za Vukovar' koji bi trebao biti prikazan i na HTV-u. U snimanju su korištena svjedočenja ljudi koji su prošli teške dane obrane i stradanja Vukovara, arhivska građa, rekonstrukcije i animacije. Dokumentarna serija, koja će posebnu pozornost posvetiti posljednjim danima vukovarske obrane, imat će osam nastavaka, a prvi od njih trebao bi biti prikazan 18. studenoga, na dan pada Vukovara.