SHOW U SABORNICI

Reiner izbacio Petrinu, on uzvratio: Vratit ću se!

16.06.2016 u 16:34

Bionic
Reading

Iako je rasprava o opozivu premijera Oreškovića uglavnom prolazila mirno, tenzije je podignuo nezavisni Stipe Petrina kojega je predsjednik Sabora Željko Reiner izbacio iz sabornice

Tenzije je Petrina dignuo replicirajući Mostovom Miroslavu Šimiću. 'Upitao bih gospodina Šimića, fino vaše riječi danas izgledaju kad je kraj izvjestan. No, recite vi meni i svih čvrstih 12 zastupnika, znate li vi ijedan slučaj u povijesti da je na čelo jedne zemlje došla osoba koju poznajete dva sata, ali samo dva sata, gospodine Šimiću i gospodo 12 veliko ništa? Niste ni znali, niste znali ni životopis tog čovjeka', kazao je Petrina, nakon čega se moglo čuti dobacivanje Mostovog Mire Bulja.

'Gospodine Bulj, vi bolujete od jedne čudne dijagnoze, zato se suzdržite od komentara. Danas branite Oreškovića, ja nisam glasao za njega, danas ću glasati za opoziv. Ali licemjerno je da vi drugoga prozivate za vlast, osobito Vi, gospodine Šimiću koji ste bili na drugoj strani i kad ste izgubili vlast, transformirali ste se na drugu vlast. Ali ako se bira neki čovjek u roku od dva sata, ja za dva sata ne mogu kupiti odijelo, kakva je to principijelnost i moral. 'Ko s vragom tikve sadi dopodne, popodne mu se te tikve razbijaju u glavu. Odradimo to momački i izađimo na izbore', poručio je Petrina.

Međutim, uslijedilo je upozorenje predsjedavajućeg Željka Reinera. 'Molim Vas da u obraćanju koristimo način koji je primjeren ovom domu. Vaš način nije primjeren. Sve se može reći, ali pitanje je u načinu', rekao je Reiner i dao riječ Šimiću da replicira Petrini.

Međutim, šef Mostovog kluba nije uspio ništa izreći jer ga je prekinulo dovikivanje Petrine iz klupe.

'Kolega Petrina, nemojte to raditi. Ja vas opominjem, ponovno vas opominjem i zabranjujem vam da govorite. Tijekom cijelog dana imate zabranu da govorite', kazao je Reiner Petrini.

No, Petrina je nastavio dovikivati iz klupe. 'Kolega Petrina, izvolite izaći. Kolega Petrina, ja sam vam jasno izrekao opomenu, onda sam rekao da ne možete govoriti i onda sam zatražio da izađete. Hoću li morati zvati stražu ili radite sprdnju od Sabora, je li vam to cilj? Je l' vam cilj raditi sprdačinu?', kazao je Reiner, dok je u pozadini Petrina prosvjedovao iz saborske klupe, a objašnjenje za ovakav postupak predsjednika Sabora tražio je i HSU-ov Silvano Hrelja.

'Ja ću izać', ali mi ne možete zabraniti da se vratim. Ja izlazim, ali se vraćam', odgovorio je Petrina, izlazeći iz sabornice.