NAJIZGLEDNIJI DATUM

Referendum o članstvu u EU - 22. siječnja

15.12.2011 u 16:31

Bionic
Reading

Najizgledniji datum za održavanje referenduma o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji jest 22. siječnja, potvrdila je za tportal buduća ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić

Podsjetimo, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pristupnih pregovora Vesna Pusić neposredno nakon izbora najavila je promjenu saborske odluke o održavanju referenduma, prema kojoj bi trebao biti održan 30 dana nakon potpisivanja pristupnog ugovora, odnosno najkasnije do 7. siječnja, jer je riječ o prekratkom roku za informiranje građana o sadržaju ugovora.

Predsjednik Ivo Josipović izrazio je uvjerenje da će referendum o članstvu u EU biti uspješan. 'Ja sam tu optimist i siguran sam da će referendum uspjeti', izjavio je Josipović.

Povodom potpisivanja Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, šef Delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren također je izrazio nadu da će građani u velikom broju izaći na referendum i podržati ulazak Hrvatske u EU.

U uspjeh referenduma ne sumnja ni premijerka u odlasku Jadranka Kosor, koja je sigurna da će za pristupanje Europskoj uniji glasati više od 60 posto građana Hrvatske.