SPLITSKI BROADWAY

Redari natjerali curice da čiste kino

Bionic
Reading

Trojica redara u splitskom kinu Broadway u trgovačkom centru Joker natjerali su petnaestak maloljetnih djevojčica da čiste kino dvoranu. Roditelji djevojčica u dobi od 12 do 14 godina traže od uprave kina Broadway javnu ispriku zbog lišavanja slobode svoje djece

'Dali su im metle i vrećice i natjerali ih da golim rukama, bez rukavica, po kinu čiste tuđe otpatke. Trajalo je to dvadesetak minuta, koji su se curicama činile kao vječnost,' izjavila je Slobodnoj Dalmaciji jedna od majki djevojčica. Ona je zajedno s još dvoje roditelja nakon vikenda, u ponedjeljak poslijepodne, otišla u Broadway i zatražila razgovor s voditeljem smjene.

Razgovoru je prisustvovao i jedan od trojice redara koji su zadržali curice, a koji u kinu rade preko student servisa. 'Opravdanje za to zadržavanje bilo je navodno bacanje kokica tijekom predstave. Oni u mraku nisu mogli vidjeti tko baca, moja kći i njezine prijateljice nisu to činile, ali i da jesu, valjda su ih redari trebali upozoriti ili eventualno udaljiti iz dvorane, a ne se kasnije iživljavati i zatočiti ih. Uostalom, zar nije znakovito da su zadržali samo mlade curice, a ne momke ili nekog starijeg,'  ogorčena je majka.

Nakon što su se roditelji pobunili, kaže nam, redar i voditelj smjene usmeno su im se ispričali zbog incidenta, rečeno im je i da ti redari više neće raditi ondje, te da će im Uprava Broadwaya javno, putem medija, uputiti isprike zbog ovog incidenta. Od tada je, međutim, kaže naša sugovornica, prošlo skoro tjedan dana, a od javne isprike još ništa, zbog čega su se i obratili Slobodnoj.

Iz Slobodne Dalmacije su vlasniku i direktoru splitskog Broadwaya prije četiri dana uputili mail, no odgovora do danas još nema. Tajnica objašnjava kako direktor proteklih dana obavlja liječničke pretrage, te kako će se očitovati čim bude u mogućnosti.