IMELDA MARCOS:

'Razumijem Gadafija, on se bori za pravdu!'

02.03.2011 u 16:30

Bionic
Reading

Udovica bivšeg filipinskog diktatora Ferdinanda Marcosa, glasovita Imelda, vlasnica više od tisuću skupocjenih pari cipela, inače uvažena parlamentarka, izražava veliko suosjećanje prema libijskome vođi jer se, kao i ona i pokojni suprug, 'bori za časne stvari i za interese naroda'

Imelda Marcos, zbačena s vlasti prije 25 godina, točnije 25. veljače 1986. u glasovitoj 'People Power Revolution' kaže kako u potpunosti razumije situaciju kroz koju prolazi Moamer Gadafi podržava ga jer se on 'bori za pravdu'.

Ferdinand i Imelda pobjegli su iz zemlje pomoću američkih snaga i živjeli na Havajima do 1989. kada je diktator umro. Imelda i sinovi su se tada vratili na Filipine, a otad je uključena u politiku. Sada je zastupnica pokrajine Sjevernog Ilocos, odakle je bio pokojni Ferdinand.

'Razumijem Moamera jer se bori i jer proživljava toliku bol zbog istine i časti', kazala je Imelda dodavši da su sankcije protiv Libije potpuno pogrešne jer će narod dovesti u vrlo tešku situaciju.

Koliko je bilo teško Imeldi, govori podatak da je prilikom bijega iz palače Malacañang, u Manili, u njezinoj odaji pronađeno 15 bundi, 508 kaputa te više od tisuću torbi i pari cipela.