VREMENSKA PROGNOZA

Iskoristite vikend do kraja, jer novi tjedan donosi zahlađenje, kišu i snijeg

09.02.2019 u 07:57

Bionic
Reading

Vikend nam donosi pretežno sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku, no na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru u nedjelju će biti kiše, a duž cijele obale puhat će olujno jugo. Novi, pak, tjedan prema prognostičarima Državnog hidrometeorološkog zavoda donosi novo zahlađenje, kišu i snijeg

Stanovnike nizinskih krajeva u unutrašnjosti u subotu je probudila magla, koja će se zadržati ujutro i dio prijepodneva, dok će ostatak dana biti pretežno sunčan.

HAK upozorava da magla smanjuje vidljivost u Slavoniji, Lici i središnjoj Hrvatskoj, kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Magle ima na dionicama autocesta A1 između čvora Lučko i tunela Sveti Rok; A3 Bregana-Lipovac; A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Ivanja Reka; A5 Osijek-Đakovo-Sredanci; A11 Jakuševec-Lekenik.

Vjetar će u subotu biti slab do umjeren, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11, a na Jadranu 12 i 16 °C.

Prognoza za 9. i 10.2. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U nedjelju djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru uz više oblaka mjestimice kiša, češća u drugom dijelu dana.

Puhat će umjeren do jak, u gorju poslijepodne i navečer i olujan jugozapadnjak, a na Jadranu jako ponegdje olujno jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na Jadranu između 6 i 10, a najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 °C.

  • +5
Snijeg u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Početak novoga tjedna donosi novu promjenu vremena - vraćaju se kiša, mjestimice i izraženiji pljuskovi i grmljavina, te pad temperature, ponegdje i snijeg, osobito u gorju, najavljuje prognostičar HRT-a Krunoslav Mikec.

Zapuhat će sjeverni vjetar, na Jadranu najprije jugozapadnjak pa sjeverozapadnjak, zatim većinom bura, vjerojatno najjača u utorak i srijedu. Detaljnu prognozu pročitajte ovdje.