TRŽI SE I PRED INOM

Razmjena udžbenika preseljena u velesajamsku halu

28.08.2009 u 15:25

Bionic
Reading

Nakon što je policija ispred Zagrebačkog velesajma rastjerala roditelje i djecu koji već tjednima razmjenjuju i prodaju udžbenike, trgovinu su preselili na livadu i pločnik pred zgradom Ine u Novom Zagrebu, no gradske vlasti pozvale su ih da razmjenu nastave u drugom paviljonu Zagrebačkog velesajma

Je li potezom Grada došao kraj burzi udžbenika po livadama i prašnjavim površinama Novog Zagreba, pokazat će sljedeći dani. Iako je Grad Zagreb u četvrtak osigurao prostor drugog paviljona Zagrebačkog velesajma za kupoprodaju korištenih udžbenika, u petak oko podneva, po najvećoj vrućini, nekoliko stotina djece i roditelja pred zgradom Ine i dalje je razmjenjivalo školske knjige.

Očito je da poruka o prvoj 'legalnoj' lokaciji do njih još nije došla iako je poglavarstvo u petak angažiralo troje ljudi da pred Ininom zgradom oblijepe stupove obavijestima o velesajamskom prostoru burze rabljenih školskih knjiga.

Na Velesajmu, na dvije tisuće metara kvadratnih drugog paviljona, postavljeni su štandovi na kojima će svakoga dana od podneva do 20 sati, sve do 11. rujna, roditelji i djeca moći nastaviti razmjenu knjiga. Grad je angažirao i volontere Volonterskog centra Zagreb koji vode info punkt.

Ovaj potez Grada sigurno će učenicima olakšati pronalazak knjiga koje im nedostaju, no teško da će umanjiti ljutnju roditelja koji i više od tjedan dana pokušavaju kompletirati knjige za svoje školarce.

POGLEDAJTE VIDEO