'Ubojiceu odorama!' vikali su prosvjednici ispred policijskih postaja u svimvećim grčkim gradovima. Prema policijskom izvješću, u subotu je navečerophodnju u atenskoj četvrti Exarchia napala skupina od 30 mladića.Bacali su kamenje, Molotovljeve koktele, razbijali izloge i paliliautomobile. Policajci su ih pokušali uhititi, no mladići su ih ponovnonapali Molotovljevim koktelima, prenosi 24 sata.

Kako bi se obranio, policajac iz ophodnje iz pištolja je ispaliotri hica i pogodio dječaka (16) u prsa. Maloljetnik je preminuo.Ministar unutarnjih poslova Prokopis Pavlopoulos u nedjelju je ponudioostavku, no premijer Kostas Karamanlis nije ju prihvatio.

Razjareni građani pokrenuli su val nereda. Kamenjem su ozlijedili24 policajca. Zapalili su 31 trgovinu, 25 automobila, uključujući išest policijskih, te devet banaka u Ateni. Policija je privela šestljudi - petoricu zbog krađe iz razbijenih izloga, a jednog zbogposjedovanja vatrenog oružja.

Policijski dužnosnici pokrenuli su temeljitu istragu zbog ubojstvamaloljetnika, a dvojicu policajaca povezanih s tragedijom suspendiralisu do okončanja istrage. Demonstranti su najavili da će i u ponedjeljaksvoje nezadovoljstvo izraziti prosvjedima na ulici.