pretresi diljem zemlje

Razbijen lanac krijumčara ljudi u Njemačkoj

13.09.2022 u 16:50

Bionic
Reading

Njemačka policija izvršila je u utorak pretres u nekoliko objekata diljem Njemačke i pritom uhitila šestero osumnjičenih za krijumčarenja najmanje 150 izbjeglica na područje Njemačke

„Tijekom dana smo izvršili pretres u preko 20 objekata na cijelom području Njemačke i pritom priveli šestero osoba za koje se sumnja da su na područje Njemačke ilegalno prevozili izbjeglice, djelomice pod opasnim okolnostima“, priopćila je policija za područje Sjeverni Hessen, koja je koordinirala akciju.

Prema priopćenju policije, istraga koje traje već godinu dana je došla do zaključka da su osumnjičeni u iznajmljenim teretnim vozilima s područja Bjelorusije, Poljske i Austrije prevozile izbjeglice, uglavnom iz Sirije.

Za tu uslugu su od izbjeglica tražili između 600 i 2.000 eura. Ukupno je tako na područje Njemačke prebačeno “najmanje 150“ izbjeglica.

Kod osumnjičenih se radi o državljanima Sirije, Irana i Iraka.

Neke izbjeglice su privremeno smještane u tzv. "sigurne kuće" na području sjevernog Hessen te bi odatle bile prebacivane na krajnja odredišta u Francuskoj, Belgiji ili Nizozemskoj.

Dvojici osumnjičenih se pripisuje i krijumčarenje veće količine narkotika.