osobni razlozi

Šefica USKOK-a Vanja Marušić podnijela ostavku

18.04.2023 u 17:05

Bionic
Reading

Ravnateljica Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanja Marušić uputila je zahtjev za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga, priopćeno je u utorak popodne iz Državnog odvjetništva RH (DORH)

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek je tijekom ranih poslijepodnevnih sati u utorak, 18. travnja, zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga, ističe se u priopćenju DORH-a.

"Sukladno odredbi članka 10. stavka 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Glavna državna odvjetnica RH Zlata Hrvoj-Šipek proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave, s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta", dodaje se.

Ako ministar pravosuđa i uprave da svoju suglasnost, i kada ona bude zaprimljena u Državnom odvjetništvu RH, Glavna državna odvjetnica Hrvoj-Šipek će donijeti odluku vezano za navedeni zahtjev, navela je u priopćenju glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin.

Državno odvjetništvo RH će o svim ostalim informacijama pravovremeno obavijestiti javnost, dodala je.

Kako HRT neslužbeno doznaje, Vanja Marušić dala je ostavku zbog problema s njezinim vozačem koji je imao sudar službenim automobilom, a koristio ga je privatno. Nastala je šteta za koju navodno nisu rekli DORH-u već su je platili bez da su tražili regres od vozača.

Jutarnji list navodi da je vozač je službenim automobilom oduzeo prednost drugom vozilu zbog čega je došlo do sudara, a šteta na automobilu USKOK-a bila je čak 100.000 kuna. Navodno je pet mjeseci trebalo da se automobil popravi i da se sve sanira, no glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek do prije deset dana o tome nije imala pojma kada je dobila anonimnu prijavu.

Marušić je na mjesto ravnateljice USKOK-a imenovana u studenome 2018. godine od strane tadašnjega Glavnoga državnoga odvjetnika Dražena Jelenića, a nakon četverogodišnjeg mandata je prije pola godine, u studenom, imenovana je ponovo. Ovoga puta imenovala ju je aktualna glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek nakon što je Marušić bila jedina kandidatkinja za mjesto ravnateljice.

Vanja Marušić Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL