LOPOVLUK U VARAŽDINU

Ravnateljica škole krala na prekovremenim satima

18.01.2011 u 12:50

Bionic
Reading

Zbog toga što je nezakonito odobravala isplate prekovremenih sati za sebe i još petero djelatnika, 63-godišnjakinja ravnateljica jedne od varaždinskih srednjih škola prijavljena je za zlouporabu položaja i ovlasti

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske, postupajući prema zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu, dovršili su kriminalističko istraživanje u jednoj od varaždinskih srednjih škola.

'Osnovano se sumnja da je u razdoblju od 2006. do travnja 2010. godine počinila više zlouporaba na štetu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, i to na način da je kao ravnateljica srednje škole za sebe i petero djelatnika škole odobravala isplate prekovremenih sati, ispunjavajući obračunske liste, obračunske kartone radnika, kao i evidencije prekovremenih sati', izvijestili su iz PU varaždinske, dodajući da su prekovremeni sati bili isplaćivani mjesečno u različitim iznosima.

Za prekovremene sate, kako se pojašnjava, ravnateljica nije ispunjavala naloge te su stoga isplaćivani bez suglasnosti Ministarstva, čime je postupala protivno kolektivnim ugovorima za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama i Naputku o provođenju obavljanja tajničkih i računovodstvenih poslova u školskim ustanovama.

Na taj je način oštetila Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa za sveukupni iznos od oko 134.120 kuna te će se protiv nje podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo zlouporabu položaja i ovlasti.