ZAPASALA DVIJE DVORANE

Ravnateljica Hitne u kraljevskom uredu

16.06.2009 u 10:39

Bionic
Reading

Ravnateljica u novoj zgradi Hitne medicinske pomoći Slobodanka Keleuva protupravno je 'zapasala' dvije dvorane za edukaciju osoblja kako bi proširila vlastiti ured, koji se sada prostire na nevjerojatnih 100 četvornih metara

ZAGREB - Keleuvina ravnateljska kancelarija prema originalnom projektu trebala je biti smještena u tridesetak 'kvadrata', a kako je postala šefica zdravstvene ustanove s uvjerljivo najvećim radnim prostorijama u Hrvatskoj, ni sama nije znala najbolje objasniti, piše Novi list. Prvotno je tražila pismeni upit, a nekoliko sati kasnije neodređeno odgovorila.

'Konačno izvedeno stanje u nekim detaljima ne odgovara orginalnom projektu, jer su prostori prilagođavani za potrebe i funkcionalnost cijele Hitne medicinske pomoći', napisala je ravnateljica.

Kada su je novinari nazvali za pojašnjenje - da pojasni zašto je urede namijenjene edukaciji tehničkog i stručnog osoblja prenamijenila u vlastite šefovske prostorije, te kako je time poboljšana funkcionalnost ustanove - nije više odgovarala na pozive.

Iako je Novi list iz nekoliko neslužbenih izvora načuo da je velik dio zaposlenika Hitne ogorčen Keleuvinim kraljevskim 'kvadratima', službeni komentar nisu dobili ni od dr. Ingrid Bošan Kilbarde, voditeljice nastavnog središta nove Hitne koje je neplanirano prenamijenjeno u ravnateljičin ured. I Kilbarda je najavila da će dati mišljenje o odstupanju od projekta, ali je odustala. O tome, tvrdi, ništa ne zna ni pročelnik za zdravstvo Zvonimir Šostar

'Ovo mi je prvi glas o proširenju. U obilasku Hitne bio sam u travnju, dan prije useljenja i tada mi je Keleuva pokazala svoj ured', kazao je Šostar, dodavši da je ukidanjem Poglavarstva on praktički nezaposlen i da ne obavlja dužnost gradskog ministra zdravstva dok ga se, eventualno, ne zaposli putem javnog natječaja. Iz krugova bliskih Šostaru doznaje se, međutim, da je Keleuva upravo njegovo kadrovsko rješenje i da nije mogao biti neobaviješten da je na svoju ruku proširila ured na nastavničke dvorane, bez ikakvih konzultacija sa zaposlenicima i upravom.