popis stanovništva 2021.

Ravnateljica DZS-a upozorila da su se pojavili lažni popisivači i navela kako možete prepoznati one prave

26.09.2021 u 20:11

Bionic
Reading

Ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidija Brković, gostujući na RTL-u, najavila je da od sutra na teren kreću popisivači, ali i upozorila građane na pojavljivanje lažnih popisivača

'Ono što moram naglasiti je da će popisivači sutra izlaziti, ja to moram naglasiti jer je bilo nemilih situacija u prošlom tjednu jer su se pojavili lažni popisivači. Naši popisivači će biti prepoznatljivi prvenstveno će biti prepoznatljivi po akreditaciji, svi imaju službene akreditacije s logom popisa i Zavoda za statistiku. Također imaju naše majice i maske', rekla je Lidija Brković gostujući u RTL-u Danas.

'Budući da je ovo potpuno digitalni popis, u potpunosti smo napustili papirnate obrasce i ovoga puta imaju prijenosna računala sa sobom. Ako popisivač ne posjeduje sve te stvari sa sobom jednostavno nemojte vjerovati da je to popisivač i moja preporuke je da svakako prvo pogledaju akreditaciju', rekla je.

Lidija Brković Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Čelnica DZS-a komentirala je i novčane kazne.

'Mi imamo propisane kazne kako je to i bilo do sada, no kako ste rekli nije bilo do sada izricanja kazni, mi se nadamo da ih neće biti ni sada. Hrvatska inače ima jako dobar odaziv za popis. Ljudi dobro prihvaćaju popisivače što se tiče terenskog popisa, a i sama činjenica da je više od milijun i 300 tisuća građana iskoristilo mogućnost samopopisivanja pokazuje koliko je to naše istraživanje prepoznato u javnosti', rekla je Brković za RTL.