TRŽNICE RIJEKA

Ravnatelj policije tuži Linića za klevetu

25.03.2010 u 07:58

Bionic
Reading

Ravnatelj policije Oliver Grbić odlučio je podnijeti privatnu tužbu za klevetu protiv SDP-ova zastupnika Slavka Linića, doznaje Novi list kojemu je podizanje tužbe potvrdio riječki odvjetnik Ljubo Kostič koji je preuzeo zastupanje Grbića u tom slučaju

Tužba će se podnijeti Općinskom sudu u Rijeci, a odnosi se na grube izjave koje je na račun policije i Olivera Grbića osobno Linić izrekao u nizu javnih istupa nakon izbijanja afere Tržnice Rijeka. Grbićev odvjetnik kaže da se radi o principijelnom nastupanju i da su okolnosti i izjave Linića bile toliko teške, grube i zlonamjerne da se preko njih ne može samo tako prijeći. Odvjetnici kažu da će od Linića za klevetu tražiti sto tisuća kuna, a dobije li taj novac, darovat će ga udruzi koja skrbi o djeci poginulih policajaca.

Sporne izjave Slavko Linić iznio je u nizu intervjua, između ostalog prozivajući Grbića da je kukavica koja se kao riječki policajac nije usudila podnijeti prijavu protiv Linića kao tadašnjeg gradonačelnika i kao potpisnika spornih ugovora s Tržnicama, već se sada, kao ravnatelj MUP-a, pod političkim pritiskom okomio na njegova nasljednika Vojka Obersnela.

Linićeve izjave bile su začinjene brojnim teškim riječima, uvredama i klevetama u kojima nije birao riječi, sve u namjeri da našteti Grbiću i da ga ponizi, kaže odvjetnik dodajući da Grbić nije želio prepucavanja po medijima niti se spuštati na neprimjereni nivo, ali je na takve uvrede odlučio reagirati na jedini primjereni način.