TEŠKA NESREĆA U VRHOVINAMA

Ravnatelj Plitvičkih jezera izazvao sudar sa smrtnom posljedicom

07.04.2011 u 10:43

Bionic
Reading

U teškoj prometnoj nesreći u Vrhovinama koju je zbog neprilagođene brzine izazvao ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera Branislav Šutić poginuo je Robert Žužić, domar osnovne škole u Vrhovinama. Ravnatelj Šutić, koji je zadobio lakše tjelesne ozljede, uhićen je i priveden istražnom sucu u Gospiću

VRHOVINE – U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila oko 7.30 u Brakusovoj Dragi, općina Vrhovine, nedaleko od Otočca, smrtno je stradala jedna osoba.

Prema policijskom izvješću, nesreća se dogodila kada je 45-godišnjak Audijem 6 uslijed neprilagođene brzine prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio Renaulta Lagune kojim je iz suprotnog smjera upravljao 36-godišnjak iz Vrhovina.

Po neslužbenim podacima, Renault Lagunom gospićkih registarskih oznaka upravljao je Robert Žužić (36), dok je za volanom Audija zagrebačkih oznaka bio Branislav Šutić (46), koji se kretao iz pravca Otočca u smjeru Vrhovina.

U nesreći je smrtno stradao vozač Renaulta Lagune Robert Žužić (36), otac troje djece koji je radio kao domar u osnovni školi Vrhovine, dok je tjelesne ozljede zadobio vozač Audija Branislav Šutić (45), ravnatelj NP Plitvička jezera i dekan Veleučilišta 'Nikola Tesla' u Gospiću. Kolima hitne medicinske pomoći ozljeđeni Branislav Šutić prevezen je u Opću bolnicu Gospić gdje je zadržan na liječenju.

Istražni sudac je odredio provođenje obdukcije tijela preminulog vozača. Lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije zadobio je Šutić, a zbog izazivanja prometne nesreće je i uhićen. On će uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu.