ZLOUPORABA POLOŽAJA I OVLASTI

Ravnatelj Doma za starije optužen za pronevjeru milijun kuna

16.09.2011 u 19:39

Bionic
Reading

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim ravnateljem ustanove s područja Čavli, koji je tijekom šest godina, zlorabeći položaj i ovlasti, protupravno pribavio više od milijun kuna. Neslužbeno doznajemo da se radi o Zoranu Buškuliću, ravnatelju Doma za starije i nemoćne osobe u Čavlima, nedaleko od Rijeke

'Ja stvarno ne znam ništa o tome pa možemo razgovarati neki drugi dan', rekao nam je Zoran Buškulić kada smo ga nazvali, bez da smo uopće postavili pitanje. Na naš upit 'o čemu', rekao je da ga svi zovu za istu stvar te dodao da nije ništa službeno dobio, da ništa ne zna te da stoga ne može ništa komentirati.

Zoran Buškulić je prije desetak godina bio pomoćni trener NK Orijent u Rijeci, a zatim je 2002. zajedno sa svojom suprugom, u naselju Buzdohanj u Čavlima otvorio Dom za starije i nemoćne osobe 'Nina i Zoran Buškulić', da bi tri godine kasnije otvorio takav Dom i u Delnicama.

Policija navodi da je 44-godišnjak kaznenim djelima od 2004. do 2010. sebi i ustanovi u Čavlima, kojoj je bio ravnatelj, protupravno pribavio imovinsku korist od 1.007.161 kuna.

Usto, kaznenim djelima u gospodarskom poslovanju, Buškulić je, uz ustanovu, oštetio i državni proračun Republike Hrvatske.

On i pravna osoba iz Čavli, odnosno Buškulićev Dom, kazneno se prijavljuju.