IZLETIO IZ SABORA

Ratni zločinac Glavaš traži plaću za srpanj!

16.08.2010 u 14:11

Bionic
Reading

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora jednoglasno je odlučilo prekinuti saborski mandat Branimiru Glavašu

Ovakva odluka se i očekivala, s obzirom na pravomoćnu presudu protiv Glavaša koju je potvrdio Vrhovni sud. Naime, prema Zakonu o izboru zastupnika, mandat prestaje ako je zastupnik pravomoćnom sudskom presudom osuđen na kaznu zatvora dulju od šest mjeseci.

Na današnjoj sjednici pojavilo se šest od devet članova Povjerenstva. Odluka najvjerojatnije ne bi bila jednoglasna da se na sjednici pojavio Ivan Drmić, saborski zastupnik HDSSB-a. Umjesto njega, novinarima se nakon sjednice obratio tajnik kluba te stranke Aleksandar Vukovrat koji tvrdi da je Drmić dobio poziv na sjednicu tek u ponedjeljak u 11 sati, dva sata prije početka, te da nije stigao do Zagreba.

Tajnik je podijelio novinarima i Glavašev dopis iz Drinovaca. On u njemu citira saborski Poslovnik u kojem stoji da zastupniku prestaje mandat danom kada je odluku o prestanku mandata donio Hrvatski sabor.

A Sabor tu odluku još nije donio te ta procedura tek slijedi. Glavaš stoga traži da mu računovodstvo Sabora isplati obustavljenu plaću za svibanj. Kaže da je on i dalje saborski zastupnik te želi isplatu svih plaća dok Sabor ne prihvati izvješće s današnje sjednice Povjerenstva.