vrijeme u zemlji

Rastu temperature, pogledajte kakav je vikend pred nama

16.08.2019 u 06:58

Bionic
Reading

U većem dijelu zemlje djelomice sunčano uz promjeljivu naoblaku, a mjestimične kiše bit će uglavnom u zapadnim predjelima

Poslijepodne sunčanije. Najviše sunčana vremena bit će u Dalmaciji. Ujutro u kotlinama i uz rijeke ponegdje magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Dobro raspoloženje i radna učinkovitost

Biometeorološke prilike će biti povoljne i slične kao prethodnog dana u cijeloj zemlji. Neće biti vremenom uzrokovanih tegoba kod kroničnih bolesnika, a uglavnom niti smetnji za dobar san i noćni odmor. Kod većine ljudi će sunčano vrijeme podržavati dobro raspoloženje, a povoljno će djelovati i na koncentraciju i radnu učinkovitost.

Na Jadranu bura koja će ujutro podno Velebita na udare mjestimice biti i jaka, u drugom dijelu dana u slabljenju, a na krajnjem jugu u okretanju na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti od 22 do 26, a na moru te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 27 do 30 °C.

U idućem periodu prevladavat će sunčano, u subotu povremeno uz više oblaka. Ujutro je u unutrašnjosti lokalno moguća magla.

  • +55
Sunčanje i kupanje na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic

Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu će u subotu tijekom noći i jutra puhati umjerena bura, danju zapadnjak i sjeverozapadnjak, a od nedjelje vjetar većinom slab u skladu sa dnevnom cirkulacijom. Postupno sve toplije.