predizborno prepucavanje

Oglasio se i Raspudić: Jandroković je umiljato dijete četiri političke mame

25.05.2020 u 13:13

Bionic
Reading

Plenković je komentirao reakciju predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, a koji je na izjavu Nine Raspudića da ulazi u politiku i da će loviti Jandrokovića rekao da on ima troje djece s istom ženom. Oglasio se i Raspudić

'Nisam ja primijetio da je gospodin, dok je bio u poziciji izvan politike i kritike, štedio bilo koga u politici pa pretpostavljam da neće valjda prvi dan zaplakati ako dobije neki odgovor. Pročitajte što je pisao o Jandrokoviću i meni, kad to vidite, onda ćete znati o čemu govorim. Riječ je o licemjerstvu, to je bit Jandrokovićeve poruke', istaknuo je Plenković u Zadru.

Gost na N1 bio je Nino Raspudić, a na to je rekao da se vidi da su Jandroković i Plenković u strahu.

'HDZ stoji loše, u panici su. Jesam kritizirao njihov rad zadnjih godina, to što su činili i radili je kap koja je prelila čašu i nagnala me da se kandidiram kao nezavisni kandidat Mosta. Nikada nisam uvlačio i spominjao njihovu djecu. Ovaj način prebiranja i klasificiranja djece kao vrijedne i manje vrijedne govori najviše o njima samima', kazao je Raspudić, dodavši da Jandroković ima troje djece s jednom ženom i da on to respektira i čestita mu, ali za njega kao političara važnija je druga stvar, a to je da je on umiljato dijete četiri političke mame.

'Prva mama bio mu je Ivo Sanader, kojem samo što nije sjedio u krilu, onda zabijanje noža u leđa pa dolazi Jadranka Kosor, treća mama bio mu je Tomislav Karamarko i sada mu je Plenković, a kada Plenković padne, pokušat će naći i petu političku majku', rekao je Raspudić.

Vezano za kritike da zastupa obiteljske vrijednosti, a razveden je, kaže da se ne kandidira za kanonizaciju, nego za jednog od 150 zastupnika u Saboru.

'Slične kritike dolaze iz lijevog miljea i zanimljivo mi je da u lijevom spektru ima patrijahalnog šovinizma gdje se ženu doživljava kao nešto što se uzima i ostavlja', kazao je Raspudić.

Dodao je da kod njegovog razvoda nema ništa strašno i da su on i bivša supruga u dobrim odnosima i zajedno odgajaju dijete. Obećao je Kreši Beljaku pokazati najesen, ako on uđe u Sabor preko SDP-a, slike s crkvenog vjenčanja s drugom suprugom.

Smatra da je politička karijera Gordana Jandrokovića simptomatična za hrvatsku politiku, a to je partijsko poklonstvo koje se vuče iz bivšeg sistema. Ponovio je da je s 808 izabranih glasova postao predsjednik Sabora.

Neće dići ruku za vladu Andreja Plenkovića, ali ni Davora Bernardića. Ima interne podatke, prema kojima je, tvrdi, bliže Plenković oporbi nego on.