PRITISAK MENADŽERA

Rasprodaja u Hajduku: Evo tko je najskuplji, a tko najjeftiniji igrač!

06.05.2013 u 13:00

Bionic
Reading

U Splitu je uvijek zanimljivo, a veliki 'rebuilding' momčadi koju je nedavno preuzeo Igor Tudor je i službena transfer lista koja je objavljena na traženje menadžera

Naime, čelni ljudi Hajduka – kako piše 24sata.hr – poslali su cjenik hrvatskim menadžerima za devetoricu svojih nogometaša jer su za neke od njih određeni klubovi pokazali interes.

Ništa neuobičajeno u nogometnom svijetu, a obzirom da je poznato kako je Hajduk posljednjih godina u financijskim problemima – prodaja igrača najlakši je način kako doći do novaca.

Na tom popisu najskuplji je kapetan i povremeni reprezentativac Hrvatske Mario Maloča čija je cijena 3,5 milijuna eura. Na popisu su se još našli vrlo nadareni igrači koji su ponikli u hajdukovoj omladinskoj školi kao što su Mijo Caktaš i Franko Andrijašević, a najjeftiniji na listi jest 26-godišnji golman Goran Blažević za kojeg novi potencijalni klub mora izdvojiti 'samo' 500.000 eura.

Nakon što su poznate i službene visine odšteta za devet nogometaša Hajduka svakako će biti zanimljivo pratiti rasplet situacije.

U slučaju da svi nogometaši 'bilih' budu prodani po spomenutom cjeniku splitski klub bi se napokon izvukao iz financijskih problema.

Ali bi ostalo i jedno pitanje u zraku: a tko će igrati u novoj sezoni kada se očekuje novi 'juri' na zagrebački Dinamo?

Cjenik nogometaša Hajduka:
Mario Maloča  3,5 milijuna eura
Franko Andrijašević  3 milijuna eura
Avdija Vršajević  1,5 milijuna eura
Mijo Caktaš   1,5 milijuna eura
Ivan Vuković   1,0 milijun eura
Goran Milović    800.000 eura
Tino Sven Sušić   700.000 eura
Mirko Oremuš   700.000 eura
Goran Blažević   500.000 eura
Ukupno 13,2 milijuna eura