mirjana galo

Raspao se istarski SDSS: 'Već duže vrijeme nismo bili zadovoljni nekim odlukama i nekim ljudima'

04.09.2020 u 08:57

Bionic
Reading

SDSS u Istri više nema članova. Potvrdila je to bivša predsjednica istarskog SDSS-a Mirjana Galo rekavši kako su iz stranke istupili svi dosadašnji članovi

Nakon punih 11 godina s političke scene u Istri nestala je Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS), na čijem se čelu nalazi Milorad Pupovac. Potvrdila je to sad već bivša predsjednica istarske organizacije SDSS-a Mirjana Galo, rekavši da su istupili svi dosadašnji članovi te da stranka u Istri više nema članova, piše Glas Istre.

Galo nije željela govoriti o razlozima takvog poteza. Dodala je da je istarska organizacija već neko vrijeme nezadovoljna odnosom stranke prema Istri.

'Dan nakon parlamentarnih izbora raspustili smo županijsku i sve tri gradske organizacije koje su djelovale u Puli, Umagu i Rovinju. Iako smo odluku o napuštanju stranke donijeli još u svibnju, nismo željeli ranije reagirati da ne bi ispalo da remetimo predizbornu kampanju. Činjenica jest da već duže vrijeme nismo bili zadovoljni nekim odlukama SDSS-a, kao i nekim ljudima', kaže Galo za Glas Istre.

Galo je dodala kako ne bi bilo korektno javno iznositi neko prljavo rublje i kritike o stranci i ljudima s kojima je do jučer radila te da to nije njezin stil. 

Dodala je da je ona osobno podržala potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića koji je otišao u Knin jer je, kako je rekla, lanac mržnje odavno trebalo prekinuti.