VIDOŠEVIĆEVI DVORI

Raskošno imanje ili planinarski dom?

17.06.2010 u 10:39

Bionic
Reading

Imanje Nadana Vidoševića u Gorskom kotaru, u zaseoku Hlevci kod Skrada, vrijedno deset milijuna kuna, koje je lani u predsjedničkoj kampanji prvi put pokazao javnosti, sagrađeno je kao planinarski dom!

Načelnik općine Skrad Damir Grgurić, za Jutarnji list, je objasnio kako je imanje sagrađeno sukladno prostornim planovima Općine koji predviđaju da se izvan građevinskih zona mogu graditi objekti koji uključuju razne gospodarske sadržaje, kao i planinarske i lovačke domove.

Ukratko, Vidošević je samo iskoristio rupu u zakonu koja mu dopušta da u šumi sagradi velebno privatno imanje na više od 50.000 četvornih metara. Kako se radi o 'planinarskom domu', odnosno gospodarskom imanju, Vidošević neće platiti, kad se uvede, porez na dodanu imovinu!

Uz to, pošto je njegovo imanje na području zaseoka koje je izvan zone plaćanja komunalnih doprinosa Vidošević, za sad, ništa ne uplaćuje niti u općinsku blagajnu

Kada se zbroje samo kvadrati koje je Vidošević kupio u Gorskom kotaru i kod Jastrebarskog, Vidošević ulazi u krug, piše Jutarnji list, vjerojatno najvećih naših zemljoposjednika. Samo na ta dva lokaliteta u vlasništvu ima 700.000 četvornih metara