bivši ministar

Ranko Ostojić o svom iskustvu iz splitske bolnice: Ne čudim se što je Matijanić umro

25.08.2022 u 18:45

Bionic
Reading

Bivši ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić oglasio se na Facebooku i progovorio o svojem iskustvu iz splitske bolnice

Ranko Ostojić, potpredsjednik SDP-a i bivši ministar unutarnjih poslova oglasio se putem Facebooka o svojem iskustvu u KBC-u Split te na početku poručio: 'Ne čudim se što je Vlado Matijanić umro'.

Opisao je kako je prošle godine imao infarkt te je njegova obiteljska liječnica pozvala hitnu pomoć koja ga je prevezla na hitni prijem u KBC Split.

'Nisam znao da sam imao koronu iz koje se razvila upala pluća i taj nesretni infarkt došao je kao posljedica, ali ja sam preživio. Vlado nije.', napisao je, između ostaloga Ostojić.

Potom je nastavio čemu se čudi.

'Čudim se svima vama koji ne izlazite na izbore, čudim se onima koji glasaju za ove i ovakve, svi vi takvi, i jedni i drugi, podržavate ovakav sistem, birate nesposobne ministre, na vjetrometinu šaljete doktore koji su jučer završili fakultete, podržavate razne Hrvoje Tomaševiće koji uzimaju mito, tjerate stručne i sposobne, financirate bolnice u Mostaru dok naše zjape bez potrebnih lijekova, bez aparata, bez sestara i tehničara… Sa svakim vašim izlaskom na izbore i zaokruživanjem ZNA SE, sudjelujete u tome. Neizlaskom također.', dodao je u nastavku.

Navodi kako do sada nije govorio o svojem iskustvu jer je oporavak bio dug.

'...Nekako je oporavak bio dug,pa kad dođeš sebi nakon par mjeseci sretan si što si živ, ali pogriješio sam. Trebao sam, radi svih onih što dolaze, sada to ispravljam, radi njih i radi Vlade. Na kraju, krajeva i radi sebe jer “ne mogu disati” šuteći.

A, svi vi koji ćete opet zaokružiti ZNA SE, što se mene tiče - pišajte u posudu.', navodi Ostojić koji u nastavku piše kako 'ovo ni u kojem slučaju nije kritika zdravstvenog osobolja, liječnika, sestara, tehničara....' jer su svi bili 'divni, pažljivi i nadasve stručni'.

'Ovo je kritika sistema. I onih koji ga podržavaju.', poručio je Ostojić.