NA SVU SREĆU

Ranjenom policajcu drugo oko nije u opasnosti

06.05.2010 u 12:31

Bionic
Reading

Policajcu Kristijanu Trokteru, ozlijeđenom prilikom subotnje policijske intervencije zbog huliganskih izgreda na maksimirskom stadionu, drugo oko nije u opasnosti, potvrdila je danas Hini predstojnica Klinike za očne bolesti KBC-a Zagreb, dr. prof. Neda Stiglmayer

Također je opovrgnula napise u pojedinim medijima da je došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja ozlijeđenog policajca.

Dr. Stiglmayer rekla je i da nije poznat izvor tog potpuno netočnog medijskog napisa, dodavši da je ministru zdravstva Darku Milinoviću, prigodom jučerašnjeg obilaska pacijenta, dano detaljno izvješće koje odgovara stvarnom stanju.

Pacijentovo je stanje, što se tiče samog oka, nepromijenjeno, rana mu zacjeljuje, no funkcije oka nema od ranjavanja i neće je ni biti, dok je funkcija drugog oka potpuno sačuvana, potvrdila je prof. Stiglmayer.

Naglasila je također da nije bilo hitnih pretraga, a da je CT obrada standardna procedura kada je riječ o ozljedama glave.

Pacijent se žalio na smetnje sluha neposredno nakon eksplozije, pa je učinjen i pregled uha, nosa i grla, rekla je dr. Stiglmayer. Opće stanje pacijenta je dobro, ne trpi značajnije bolove, no potreban mu je mir da bi se što prije oporavio, dodala je.

Informaciju o zdravstvenom stanju ozlijeđenog navijača-izgrednika prijepodne nije bilo moguće dobiti jer je nadležni liječnik u KBC-u Zagreb bio zauzet operacijom.