sporna odjava

Agrokor: Ramljak je dao otkaz u Texo managementu čim je počeo raditi kod nas

19.02.2018 u 19:54

Bionic
Reading

U Agrokoru su potvrdili za tportal da je Texo management Antu Ramljaka formalno odjavio tek 30. travnja. Ramljak je naime postao izvanredni povjerenik Agrokora već 10. travnja prošle godine pa ispada da je istovremeno radio za dvije tvrtke.

Pitanje kada je odjavljen iz bivše tvrtke i je li istovremeno radio za Texo management i Agrokor Ramljaku je postavio u petak i saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras. Ramljak je tada kazao da se ne sjeća točno toga podatka i da treba provjeriti, ali da se radi o formalnosti.

  • +14
Ante Ramljak i Martina Dalić na Odboru za gospodarstvo Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Izvanredna uprava Agrokora je na upit tportala, a povodom 'šaputanja koja se javljaju' i istovremenom zaposlenju Ante Ramljaka u dvije tvrtke odgovorila da je Ante Ramljak prekinuo radni odnos u Texo managementu 10. travnja 2017. godine, na dan kada je od strane Trgovačkog suda u Zagrebu imenovan za izvranednog povjerenika Agrokora.

Kako navode njegov radni status je od tada rad za Agrokor temeljem Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH. Na tu funkciju je imenovan rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu.

Iz Agrokora objašnjavaju da Zakon određuje izvanrednom povjereniku naknadu za njegov rad u bruto iznosu do iznosa prosječne plaće bivše uprave i ne previđa mogućnost stalnog zaposlenja povjerenika u kompaniji.

Dokument: "" Dokument: "" Dokument: ""

Prema tome, tvrde, Ante Ramljak nije zaposlenik Agrokora i nema s Agrokorom ugovor o radu već od 10. travnja iako upravlja tvrtkom.

No, provjerom kod bivšeg poslodavca nakon sjednice Odbora za gospodarstvo održane prošlog tjedna, Ante Ramljak je utvrdio da ga je Texo management formalno odjavio 30. travnja 2017. godine.

'Datum formalne odjave, koja ja uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika', naglašavaju iz Agrokora.

'U četiri i pol sata detaljnog odgovaranja na pitanja uvaženih saborskih zastupnika prošli četvrtak pokušao sam svima koji su prisustvovali toj sjednici, kao i građanima Hrvatske koji su pratili medijsko izvještavanje, pojasniti ključne okolnosti otvaranja postupka izvanredne uprave u Agrokoru u travnju prošle godine. Bez obzira na sva pojašnjenja, neki pojedinci i dalje se odbijaju baviti suštinom, uzrocima, posljedicama i rezultatima izvanredne uprave i umjesto toga ulažu veliki napor u stalno kreiranje kontroverzi. Takvi postupci opstruiraju rad izvanredne uprave, dovode u pitanje do sada postignute rezultate, ali i postizanje nagodbe. Pitanje je – s kojim ciljem? I zaposlenici i privremeno vjerovničko vijeće Agrokora su vrlo jasno iskazali svoju podršku radu izvanredne uprave i izjasnili su se protiv stečaja. Nadam se da ih maliciozni interesi koji danas lome koplja na postupku izvanredne uprave neće spriječiti u postizanju nagodbe, kojoj je jedini cilj očuvanje gospodarstva i radnih mjesta', kazao je Ante Ramljak.

  • +43
Sva lica Ante Ramljaka Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic