odbor za gospodarstvo

Ramljak i Dalić podnose izvješće o poslovanju Agrokora nakon čega će ih rešetati saborski zastupnici

14.02.2018 u 21:03

Bionic
Reading

Zastupnici će u četvrtak na plenarnoj sjednicu raspravljati o prijedlogu Nacionalnog programa zaštite potrošača od 2017. do 2020., dok će na tematskoj sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić i izvanredni povjerenik Vlade Ante Ramljka podnijeti izvješće o poslovanju Agrokora.

Na sjednici saborskog Odbora za gopodarstvo Ramljak i Dalić izvijestit će kako teče proces nagodbe u Agrokoru, kao i o cjelokupnom procesu restrukturiranja koncerna te odgovarati na pitanja - od toga u kojoj je fazi nagodba. ali i na ona vezana konzultantske ugovore, odnosno za velika novčana primanja savjetnika.

Sjednica saborskog Odbora za gospodarstvo bit će otvorena i za zastupnike koji nisu članovi Odbora koji će također moći postavljati pitanja ministrici Dalić i izvanrednom povjereniku Ramljaku.

  • +8
Ante Ramljak nakon sastanka s dobavljačima Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic

U sabornici zastupnici će raspravljati o Nacionalnom programu zaštite potrošača kojem je cilj osiguravanje visokog standarda zaštite potrošača osiguravanjem slobode odabira proizvoda i usluga, prava na sigurne proizvode i usluge, prava na točne i istinite informacije o sadržaju i kvaliteti proizvoda, prava na transparentne ugovorne odredbe, na zaštitu od nepoštene poslovne prakse kao i mogućnost učinkovitog rješavanja pritužbi i sporova.

Na dnevnom redu sjednice Hrvatskog sabora su i tri financijska zakona, konačni prijedlog Zakona o alternativnim investicijskim fondovima, kao i prijedlog zakona o platnom prometu i prijedlog zakona o elektroničkom novcu.