ŽAO MU JE

Rafalima zasuo susjede te ranio baku i dijete

04.04.2009 u 21:37

Bionic
Reading

Kruno, oprosti, žao mi je, nisam htio pogoditi baku i dijete, rekao je Milan Princip Krunoslavu Borovcu, načelniku Ureda glavnog ravnatelja policije, nakon što je u subotu u 22.40 izišao iz svoje kuće u Ribničkoj 33 u Gornjoj Bistri nakon gotovo trosatne drame.

Glasnogovornik policije koji živi kilometar dalje od Principa koji je u subotu oko 19.30 sati počeo pucati iz automatskog oružja prema kući svojih susjeda s kojima je u sporu bio je u Zagrebu s obitelji kod prijatelja. Prvi su ga o pucnjavi obavijestili susjedi, a potom je i od OKC-a dobio obavijest o pucnjavi u kojoj je ranjeno dvoje ljudi - baka i njezina 12-godišnja unuka, piše Jutarnji list.

Odmah se uputio u Gornju Bistru i u dogovoru sa zapovjednikom Specijalne policije Zdravkom Janićem i glavnim policijskim pregovaračem odlučeno je da ipak pregovara sa Principom koji je zapravo htio ubiti susjeda, ali je pogodio baku i unuku koje su bile u dnevnom boravku susjedne kuće. Kad je vidio što je učinio dozvolio je da ih odveze hitna pomoć i obećao da neće pucati.

'Milane. Kruno je. Ostavi pušku i spusti se!', rekao sam mu nakon čega je izišao iz kuće. Kratko smo porazgovarali, a potom su ga uhitili pripadnici specijalne policije, ispričao nam je Krunoslav Borovec, koji je uspio nagovoriti iz zaklona kuće u koju je Princip pucao na predaju.

Princip je i njega osobno, ali i načelnika općine Gornja Bistra zvao i govorio im o svojim problemima sa susjedima. Zbog međusobnih sukoba i Princip i susjedi su već više puta zvali policiju, ali radilo se o imovinskim problemima koji nisu bili u policijskoj nadležnosti.

Nezadovljan odnosima sa susjedima u subotu u 19.30 sati Princip je zapucao prema kući svojih susjeda, pogodio baku i unuku, a samo srećom izbjegnuta je veća tragedija.

Milan Princip odvezen je na kriminalističku obradu u Policijsku postaju u Zaprešić i tijekom dana bit će prepraćen dežurnom istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.