UGLAVNOM

Radovi na 'Areni Zagreb' gotovi do 15. prosinca

08.12.2008 u 19:27

Bionic
Reading

Svi krupni radovi na Areni Zagreb bit će gotovi do 15. prosinca, kada će se započeti s primopredajom dvorane, dok će 'cestovni prsten' oko dvorane biti završen i pušten u promet već u subotu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je najavio da će se o datumu službenog otvaranja "Arene Zagreb" dogovoriti predstavnici Grada i Vlade. 

Predsjednik Uprave "Ingre" Igor Oppenheim navodi da su tijeku završni radovi na unutrašnjem uređenju dvorane i da slijedi postavljanje parketa. "Parkete ćemo postavljati zadnja dva dana kako ih ne bi oštetili, a sada intenzivno završavamo tribine. S time ćemo završiti sve velike radove i očekujemo da ćemo 15. prosinca moći početi sa primopredajom dvorane korisnicima", kazao je Oppenheim.

Voditeljica gradilišta Melinda Andrijić najavila je da će 'cestovni prsten' oko dvorane u cijelosti biti dovršen i otvoren u subotu za sav promet, uključujući i javni autobusni promet, ali je, dodaje, moguće da nogostup dotad ne bude gotov zbog radova na završetku stepenica prema dvorani.

Gradonačelnik Bandić je ponovio da će Grad Zagreb platiti sve realne troškove vezane uz "Arenu Zagreb" i održavanje Svjetskog rukometnog prvenstva u Zagrebu. "Imamo toliko novca da nećemo dovesti u pitanje dovršetak dvorane na vrijeme. Vodimo računa o svakoj kuni i lipi. Svi troškovi bit će plaćeni i prezentirani javnosti jer svaki čavao i svaka stolica koji se ugrade imaju svoju cijenu", kazao je Bandić. Napomenuo je da je tender za raspis natječaja za najam dvorane objavljen u petak.

Odgovorio je i na pitanje zašto su povećani troškovi za novine "zagreb.hr" s 12 na 15 milijuna kuna. "U tim novinama Zagrepčani će dobiti punu informaciju o onome što radi gradska uprava", kazao je Bandić te dodao kako nije ništa čudno da glavni grad ima svoje novine kad druge općine, gradovi ili županije imaju i radija i televizije.

Dodao je da mu novine ne trebaju za osobnu promociju. "Meni ne trebaju novine da se propagiram, stisnuo sam ruku svakom trećem Zagrepčaninu, a to je puno značajnije", dodao je.

Nije želio komentirati nabavku specijalnog vozila za Ured za upravljanje u hitnim situacijama. "Znam samo da nije riječ ni o kakvom tenku, a ostalim neka se bavi pročelnik Ureda za krizna stanja", dodao je Bandić.