SARAJEVSKI MAGNAT U POLITICI

Radončić: Kad je mogao Berlusconi, mogu i ja!

24.09.2009 u 15:15

Bionic
Reading

Vlasnik sarajevske novinske kuće Avaz Fahrudin Radončić najavio je u četvrtak aktivno angažiranje u političkom životu Bosne i Hercegovine kroz osnivanje nove stranke usporedivši se pri tom s talijanskim premijerom Silvijem Brlusconijem

SARAJEVO - 'Kada je Berlusconi formirao stranku, vlade su se u Italiji smjenjivale svakih trideset do četrdeset dana... Od Berlusconijeva dolaska na vlast Italija ima vrlo stabilnu vladu', kazao je Radončić na konferenciji za novinstvo što ju je sazvao kako bi potvrdio nagađanja da priprema osnivanje nove stranke ne skrivajući kako mu je uzor zapravo kontroverzni talijanski premijer.

Berlusconi je za svoju političku karijeru kao odskočnu dasku iskoristio medijski imperij koji je prije toga izgradio a Radončić već četrnaest godina vodi najtiražniji list u BiH Dnevni avaz.

U međuvremenu je svoje poslovno carstvo obogatio velikim hotelom i poslovnim tornjem u središtu Sarajeva izgrađenim na čak 44 kata.

'Cilj mi je da sve svoje snage i resurse stavim na raspolaganje svom narodu', kazao je Radončić objašnjavajući kako računa prije svega na potporu među Bošnjacima.

Kazao je kako se Bošnjake danas na sve strane proglašava kriminalcima i ratnim zločincima. Ustvrdio je kako je to rezultat činjenice da Bošnjaci danas nemaju jake političke čelnike ocijenivši kako se takvo stanje mora promijeniti.

Zauzeo se i za 'reafirmaciju djela Alije Izetbegovića'.

'Ako se danas mogu reafirmirati četnički i ustaški pokret, onda treba reafirmirati i djelo Alije Izetbegovića', kazao je Radončić po čijoj ocjeni bez Izetbegovića ne bi bilo ni opstanka BiH.

Stranka koju Radončić kani osnovati još nema ime niti je poznato hoće li u njoj biti nekih od zvučnih imena bošnjačke politike.

Radončić je kazao kako će se o svemu tome tek odlučivati no potvrdio je kako se kani natjecati na izborima što se očekuju 2010.

'Te izbore doživljavam kao potpisivanje četverogodišnjeg ugovora s narodom', kazao je Radončić dodajući kako će se sam povući ne pretvori li cijelu državu u tom razdoblju u veliko gradilište.

Pobijedi li na izborima, kako je najavio, neće dopustiti 'rasprodaju prirodnih bogatstava i energetskih resursa' te će odmah potaknuti gradnju 1200 kilometara autocesta kroz BiH.