PACKE UPRAVI

Radnička vijeća Styrije solidarizirala se s večernjakovcima

24.03.2011 u 14:54

Bionic
Reading

Savez radničkih vijeća Styria Media grupe izražava solidarnost sa zaposlenicima Večernjeg lista i njihovim zahtjevom za potpisivanje stabilnog i trajnog Kolektivnog ugovora, te od uprava Večernjeg lista i Styrije traži da aktivno sudjeluju u smirivanju situacije i pronalaženje trajnog rješenja

U priopćenju navode da s velikom zabrinutošću prate događaje u Večernjem listu jer, ističu, činjenica da ne postoji Kolektivni ugovor predstavlja pretežak teret za odnose uprave i zaposlenika, pogotovo u doba ekonomske nesigurnosti, kada je jačanje solidarnosti ključno.

'Svjesni smo ekonomskog stanja u Hrvatskoj. Iako je sada sva pozornost koncentrirana na tekuća zbivanja, ne smijemo zaboraviti što su zaposlenici ovih velikih novina postigli u prošlosti i tako pridonijeli razvoju svih tvrtki koje Styria ima u Hrvatskoj. Stoga tražimo da se uzme u obzir cjelovita slika', ističe Savez radničkih vijeća Styrije, koji od nove uprave traži da ponovno pokrene pregovore s Radničkim vijećem i Sindikatom Večernjeg lista kako bi se postigao dogovor o trajnom Kolektivnom ugovoru.

Navode i da je iznimno važno izbjeći podjele, odnosno uspostavu dvostrukih kriterija zbog korištenja ljudi u sustavu RPO-a i ostalih neformalnih oblika angažiranja. 'Smatramo da to nije dobro ni za novine ni za novinarstvo u cjelini. Hitno je potrebno stvoriti jedinstven standard za tvrtke Styrije u Hrvatskoj. To je jedini način da se postigne transparentnost i sigurnost za sve', kaže se, uz ostalo, u priopćenju Savez radničkih vijeća koji nudi pomoć u smirivanju stanja i pronalaženju rješenja.