TUČNJAVA U DUGOJ UVALI

Radnici se potukli zbog rušenja mosta

12.04.2010 u 18:41

Bionic
Reading

Pješački most koji spaja hotel Croatiu i depadansu u Dugoj Uvali zamalo je u ponedjeljak bio poprištem krvavog sukoba dvije skupine radnika, jedne one Industrogradnje koja most želi sruštiti, i druge Fio&D koja neda da se most dira

Naime, Ministarstvo graditeljstva naredilo je Industrogradnji da sruši nelegalno izgrađen most i oni to još od sredine prošlog tjedna pokušavaju učiniti. Nedaju im međutim radnici, prijatelji ili kako su rekli poslovni parteri splitske tvrtke Fio&D koja ima u zakupu hotel Croatiu, a zbog čega se već dvije godine spore s Industrogradnjom, piše Jutarnji.hr

– Radnici Industrogradnje ovdje nemaju što raditi i ovo što se događa pravno je nasilje. Most nedamo i nećemo ga dati – poručio je u ime Fio&D njihov kako je rekao poslovni partner Željko Pavić. Dodao je kako u ovom slučaju državne institucije ne rade svoj posao, a da se policija u Dugoj Uvali ponaša kao nekada JNA , kao tampon zona između dvije skupine radnika.

Redari i policija imali su pune ruke posla

Fio&D naime tvrdi da imaju sva sudska rješenja koja govore njima u korist te da i dalje mogu ostati zakupci u Dugoj Uvali. S druge strane u Industrogradnji pal vele kako su sa splitskom tvrtkom prije četiri godine raskinuli ugovor o zakupu zbog neplaćanja, te da od tada Fio&D bespravno koristi hotel. Pravna zavrzlama na terenu je praktički neriješiva. Pa se tako i na ulazu u hotel, u kojem je u ponedjeljak boravilo 10-tak gostiju, našao i natpis da je djelatnicima Industrogradnje zabranjen ulaz.

A pred hotelom se pak odvijala prava drama. I dok su radnici Industrogradnje pokušali postaviti skele i počeli rušiti nosive zidove, druga skupina radnika skele je bacala, hvatala se za zidove, a u jednom trenutku nastala je i prava tuča, hvatanje za vrat, bacanje pa se činilo da je tragedija neizbježna. Palo je i malo krvi, a za to vrijeme policija je samo promatrala što se događa, jer kako su usput rekli ne mogu njih trojica protiv dvadesetorice.

Pa ipak u jednom trenutku, u razgovoru sa zaštitarima koje je unajmila Industrogradnja sukob je prekinut, a i radovi su obustavljeni. Do utorka kažu, kad će se po svemu sudeći ova slika ponoviti, a može biti još i gore, jer kako je rekao Željko Pavić, 'tek kad padne nečija glava, nas radnika, onda će se tražiti krivac'.