CENTRI ODBIJAJU ISPLATU

Radnice Kamenskog ne mogu ni do 1000 kuna

04.10.2010 u 22:29

Bionic
Reading

Iako je još prošlog tjedna s Ministarstvom rada dogovoreno da će se radnicama Kamenskog isplatiti jednokratnih 1000 kuna socijalne pomoći, pojedini zagrebački centri za socijalnu skrb odbijaju isplatiti taj novac

'Radnice su od sindikata dobile pismene potvrde s kojima je većina od 430 radnica dobila novčanu pomoć, često nižu od dogovorene, ali ih dio još uvijek nije dobio ništa', rekla je za Novi list glavna sindikalna povjerenica Ana Gavran. Isplata je najviše opstruirana u općini Susedgrad, gdje su radnicama odbili isplatiti bilo kakvu pomoć te su im čak arogantno odgovorili 'neka sindikat uplati novce pa će ih centar onda isplatiti'.

Kako je podsjetila radnica Kamenskog Đurđa Krnjak, njene kolegice imaju potvrde poslodavca o zaposlenju i neisplaćivanju pet plaća, a prilažu i dopis ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zagreb Marije Pavić u kojem ona pozitivno odgovara na molbe sindikata i sugerira da se radnicama izađe ususret.

Podsjetimo, radnice Kamenskog su zbog neisplate pet mjesečnih plaća prošli tjedan započele opći štrajk, a danas su kao i svakog dana od početka štrajka organizirale prosvjednu šetnju od tvornice na Trgu Francuske Republike do Trga bana Jelačića i natrag.