POVRATNIK RADE BULJUBAŠIĆ

Radi u HDZ-u, a plaću prima od HEP-a

17.08.2009 u 08:52

Bionic
Reading

'Na plaći sam samo u HEP-u. Nekoliko dana sam tamo, nekoliko dana u HDZ-u. Uskoro ću regulirati status. Bit ću zaposlen samo u HDZ-u', rekao je povratnik iz Australije, HDZ-ovac Rade Buljubašić

Povratnik iz Australije koji je do 2006. bio predsjednik Koordinacije HDZ-a Australije i Novog Zelanda tokar je po struci, a nakon povratka u Hrvatsku odmah je zaposlen u HEP-u. Prije formalnog zaposlenja od HEP-a dobio je na korištenje stan od 89 četvornih metara. Lani je tu nekretninu otkupio po upola nižoj cijeni od tržišne, otkriva Večernji list.

U iskrenom razgovoru s novinarom tog lista, ni ne shvaćajući da djeluje van zakona i morala, rekao je da se HDZ brine o svojim vojnicima, kako i sebe naziva. Ne vidi razliku između države i HDZ-a.

Rade Buljubašić Ivi Sanaderu omogućio je pobjedu nad Ivićem Pašalićem, a zauzvrat su mu obećali stan i posao, što se ostvarilo. U HEP-u je zaposlen, gotovo nikad ne dolazi na posao, već odlazi u središnjicu HDZ-a. Problem je što u tome ne vidi ništa sporno.

Na upit novinara je li točno da sve svoje vrijeme provodi radeći u Glavnom tajništvu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, a plaću prima u HEP-u, rekao je otvoreno: 'Na plaći sam u HEP-u. Nekoliko dana sam tamo, nekoliko dana u HDZ-u.'

Pojasnio je da tamo ima puno posla jer mu je primarni zadatak brinuti za članstvo stranke.