ZLOPORABA SLUŽBENIH VOZILA

Rađenović svjedočio protiv Ljubičića

13.11.2009 u 17:43

Bionic
Reading

Bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović svjedočio je protiv bivšeg šefa Holdinga Slobodana Ljubičića

Optužnica tereti S. Ljubičića da je Ćoriću omogućio korištenje automobila unatoč Rađenovićevoj zabrani u vrijeme kada na njega nije imao pravo, jer je bio na bolovanju te tako oštetio Ceste za dvadesetak tisuća kuna.

Zanimljivo je da Stipu Ćorića brani isti odvjetnik koji je branio i mog napadača Miodraga Šimunca - kratko je komentirao bivši direktor Zagrebačkih cesta Igor Rađenović, pretučen lani zato što je prijavio USKOK-u kriminal u ovoj tvrtki, po izlasku s Općinskoga kaznenog suda gdje je danas svjedočio u postupku protiv bivšeg šefa Holdinga Slobodana Ljubičića, bivšeg pomoćnika tehničkog direktora Cesta Stipe Ćorića i još troje osoba zbog zloporabe položaja i ovlasti te prijevare u Zagrebačkim cestama, piše Večernji.hr.

Rađenović je pred sudom obrazložio u kakvom je stanju zatekao tvrtku kojoj je bio na čelu kada je imenovan njezinim direktorom te zbog čega je odlučio uskratiti korištenje službenog automobila cijeli dan Stipi Ćoriću.

Optužnica naime tereti S. Ljubičića da je Ćoriću omogućio korištenje ovoga automobila unatoč Rađenovićevoj zabrani u vrijeme kada na njega nije imao pravo jer je bio na bolovanju te tako oštetio Ceste za dvadesetak tisuća kuna. Svoja saznanja o tome tko je imao pravo koristiti službene automobile iznio je i svjedok Pero Kovačević, savjetnik u Holdingu.
Rađenović je također nakon suđenja neizravno povezao svoje premlaćivanje Ljubičićem i Ćorićem, no bivši šef Holdinga kazao je pak kako o tome ne zna ništa.

'Točno je ono što ja kažem da je točno, a ne Rađenović' dobacio je novinarima u prolazu po izlasku sa suda Slobodan Ljubičić.