PRIMA DVIJE MIROVINE

Rade Buljubašić: Ne moram više nikad ništa raditi

08.07.2012 u 09:43

Bionic
Reading

Rade Buljubašić, povratnik iz Australije koji je svojim djelovanjem zadužio HDZ, bio je nagrađen fiktivnim zaposlenjem u HEP-u, otišao je iz Hrvatske i izbjegao svjedočiti na suđenju bivšem šefu HEP-a Ivanu Mravku

Plaću je primao i u HEP-u i u HDZ-u. U HEP-u je lani umirovljen, a sada se nalazi u Australiji. Buljubašić kaže da nije uzeo mirovinu u Hrvatskoj, nego ju je dobio. Za Večernji list, čija je novinarka s njim telefonski razgovarala, priznaje da se od 15. siječnja nalazi u Australiji u kojoj je također radio i da tamo također prima mirovinu. 'Imam 65 godina i imao sam pravo otići u mirovinu, nisam ništa uzeo', kazao je Buljubašić i dodaje da je radio 20 godina i ima 45 godina staža. Tvrdi da nije bježao. Nije htio reći hoće li se vratiti iz Australije da bi svjedočio na sudu. Ipak je naglasio je da će se vratiti, ali ne i kada.

Kaže da u mirovini ima više nego dovoljno novca da ne mora više nikad ništa raditi. Ne žali ni zbog čega, pa ni što je izbačen iz HDZ-a jer kaže da je, sve što je radio, radio za Hrvatsku.