'može se drukčije' u Zagrebu

Rada Borić potvrdila nam je da ostavlja saborskih 15.000 kuna mjesečno za 16.000 kuna godišnje u Skupštini: Da, u komotnijoj sam poziciji, imam mirovinu iz Finske...

31.05.2021 u 15:46

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Možemo! Rada Borić najavila je odlazak iz Sabora da bi se u potpunosti posvetila radu u zagrebačkoj Skupštini. Pitanje koje se odmah nametnulo jest: Znači li to da su već dogovorene stvari sa SDP-om i da će Joško Klisović (SDP) postati profesionalni predsjednik Skupštine, a Borić zamjenica, ili će možda ona postati predsjednica. Značilo bi to i nešto veću plaću od 14.710 kuna, koliko ima sada, ali Borić sve to demantira

'Kraj je starim klijentelističkim strankama, to su pokazali ovi izbori. Odlazim iz Sabora, važnije je pokazati kako se upravlja gradom. U Klubu imamo odlične ljude i oni će u Saboru raditi posao oporbe. Ne preuzimam funkciju u gradu, nitko od nas ne preuzima funkciju, idem u Skupštinu. Dogovorit ćemo se o tome tko će umjesto mene u Sabor', kazala je Borić sinoć poslije ponoći u kameru N1 televizije.

Odmah se nametnulo pitanje znači li to da su dogovorene stvari sa SDP-om i da će Joško Klisović (SDP) postati profesionalni predsjednik Skupštine, a Borić zamjenica, ili će možda ona postati predsjednica. Značilo bi to i nešto veću plaću od 14.710 kuna, koliko ima sada, ali ona sve to demantira.

'Ništa nije dogovoreno, niti smo još razgovarali o tome. Neću biti ni predsjednica ni potpredsjednica Skupštine', ustvrdila je za tportal Borić, a koja će biti najstarija zastupnica u Skupštini. Dodala je da neće odmah napustiti Sabor, ali da će se to dogoditi jer će s vremenom angažman u Skupštini biti sve veći.

'U Skupštini imam iskustva. Imali smo četiri zastupnika u prošlom sazivu, a sada će nas biti 23. Trebat će i pomoći tim mladim ljudima', ističe Borić.

  • +2
Rada Borić Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Na našu opasku da je ništa ne priječi u tome da u Saboru prima plaću, a Skupštini volontira, te da se od nečega treba živjeti i da bi, ako se odrekne saborske plaće nauštrb skupštinske naknade, koja po novim pravilima igre više ne može biti veća od 16 tisuća kuna godišnje, kazala je da se želi više posvetiti radu u Skupštini, a što se tiče materijalnog - da je mirna.

'Rekla bih da sam u komotnijoj poziciji. Imam mirovinu iz Finske, u kojoj sam radila 17 godina. Želja nam je i da taj način pokažemo da se može drugačije', ističe Borić. Na upit hoće li, s obzirom na iskustvo i želju da bude aktivna samo u Skupštini, voditi klub zastupnika Možemo!, dodala je da će se to tek vidjeti.