premijer u bolnici

Raab: Britanska vlada će nastaviti provoditi Johnsonove planove

06.04.2020 u 23:14

Bionic
Reading

Britanska vlada će nastaviti provoditi planove premijera Borisa Johnsona kako bi se pobijedila epidemija koronavirusa dok se on liječi na intenzivnoj njezi u londonskoj bolnici, rekao je u ponedjeljak britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab.

Johnsonovo zdravstveno stanje u ponedjeljak poslijepodne se pogoršalo i on je prebačen na intenzivnu njegu. Izvor iz Downing Streeta rekao je da je britanski premijer "pri svijesti".

Raab je danas vodio sjednicu vlade umjesto Johnsona. Velika Britanija nema formalni plan tko mijenja premijera ako nije u stanju obnašati dužnost. No, Downing Street je već najavio da će Johnsona zamijeniti ministar vanjskih poslova ako bude potrebno. Raab će nastaviti voditi sjednice vlade dok je Johnson u bolnici.

"Rad vlade će se nastaviti. Premijer je u sigurnim rukama ... a fokus vlade će i dalje biti na tome da se provede smjer premijera Johnsona, da se provedu svi planovi doneseni za borbu protiv koronavirusa i prolazak države kroz ova iskušenja", rekao je Raab novinarima.

Johnson se od nedjelje navečer nalazio na pretragama u londonskoj bolnici St Thomas' pošto je desetak dana imao simptome covida-19 koji nisu popuštali.

  • +6
Boris Johnson Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL