RELATIVIZACIJA MORALA

Queer Zagreb: Ne pristajemo na povratak u nevidljivost

13.02.2017 u 12:55

Bionic
Reading

Udruga Queer Zagreb upozorila je u ponedjeljak da je suzavac bačen u noćnom klubu u kojemu je bila tematska LGBT zabava, tek jedan u nizu napada na društvo prihvaćanja i zločin iz mržnje nastao zbog relativizacije morala opasniji, kako ističu, od samog suzavca

Queer Zagreb u današnjem priopćenju osuđuje bacanje suzavca kao najočitiji zločin iz mržnje, koji su osudili civilno društvo, mnoge političke stranke i Vlade i ističe da je taj suzavac tek jedan u nizu sličnih napada na čitavo društvo prihvaćanja 'koje umišljamo da njegujemo i razvijamo'.

Najodaniji saveznici ruke koja je suzavac bacila su 'nemar prema vrijednostima otvorenog društva i poštovanju znanju, slobodarskim načelima i integritetu svih građana RH'. Opća relativizacija morala s kojom smo suočeni, a koja ulazi u sfere relativiziranja same ideje poštenja, političke odgovornosti, društvenog angažmana te osobnih sloboda zametak je toga napada na LGBTIQ zabavu preksinoć, stoji u priopćenju. 'Relativizacija s kojom se borimo opasnija je od tog već bačenog suzavca jer ne znamo koliko se sličnih njome u ovom trenu hrani,' stoji u priopćenju.

'Queer Zagreb ne pristaje na stvarnost koja nam se nudi, ne pristajemo na kulturu koja se pokušala nametnuti prošle godine kao da je legitimna - kultura podjele, kultura koja glavinja po osi lijevog i desnog, koja se napaja ideologijom i teologijom...

Queer Zagreb ne pristaje na suzavce vikendima u Hrvatskoj protiv onih koji nekima ne vrijede. Hrvatskoj u koju vjerujemo je to neprihvatljivo,' poručila je ta udruga.

Ističu da nakon petnaest godina LGBTIQ pokreta ne pristaju da ih se vraća na početak, na napade i nevidljivost. To više nije naša stvarnost u 2017. godini, poručuju.