BURNO JUTRO ZA TAKSISTE

Putnici nožem i palicama napali vozače Taxi Cammea

28.03.2012 u 11:41

Bionic
Reading

Gotovo poput filmskog scenarija dogodio se rano jutros još jedan napad na vozače Taxi Cammea, javljaju iz te prijevozničke tvrtke

'Oko dva sata u Čučerju putnik, koji je prema našim informacijama poslije uhićen i optužen za pokušaj ubojstva, nožem je na odredištu vožnje napao našeg vozača A. Š. Djelatnik Cammea u posljednji je trenutak uspio pobjeći pa je pomahnitali putnik potom nožem zadao više uboda muškarcu koji je izašao iz kuće na odredištu', opisuje prvi napad Miroslav Hoffman, glasnogovornik Taxi Cammea.

Policija je došla brzo nakon napada, a dok je napadnuti vozač davao izjavu, došla je informacija da je nedaleko od Čučerja napadnut još jedan taksist Cammea - napadač ga je izudarao metalnom palicom po glavi, navodi se u priopćenju Cammea.

'Napadač je bio putnik koji je na kraju vožnje zatražio da mu vozač preda novac i novčanik. Naš djelatnik Z. F. nije se opirao tjelesno mnogo jačem i očigledno mlađem naoružanom napadaču. Premda mu je bez opiranja predao novčanik, dobio je udarac, izbačen je iz vozila, gdje je primio još nekoliko udaraca, a zatim je napadač sjeo u naš automobil i pobjegao', tijek je drugog napada na vozača Cammea.

Za napadačem u ukradenom automobilu krenula su policijska vozila navođena iz centra Taxi Cammea.

'Vozilo je ubrzo pronađeno u jarku pored makadamskog puta u Dubravi. Osim novčanika i utrška, iz automobila je otuđen uređaj za navigaciju i mobitel, a u pokušaju krađe uništeni su taxitronic i audiouređaj', kaže Miroslav Hoffman.

Vozač napadnut palicom bio je u bolnici na promatranju, ali pušten je kući. Drugi vozač, kažu iz Cammea, jako je potresen nemilim događajem.

Vozač A.Š. u Cammeu radi tek dva mjeseca, a iako potresen, ispričao nam je što se točno dogodilo rano jutros u Čučerju.

'Pokupio sam dva muškarca, koji su bili prijatelji, i jednu žensku osobu na Borongaju i krenuo prema Čučerju. Jedan od muških putnika je išao kod djevojke, tako je rekao, a drugi muškarac i djevojka su izašli nešto prije i krenuli prema jednoj kući. Kad sam malo dalje ostavio drugog muškarca, on me zamolio da se vratim po njegove prijatelje. No kad smo došli natrag do kuće, gdje sam iskrcao muškarca i ženu, dvojica muških su se posvađala. Postalo mi je nelagodno i više mi uopće nije bio važan novac. Jedan od njih mi je kao osiguranje da će platiti vožnju nudio i osobnu', priča taksist.

Neugodna situacija potom je kulminirala kad je jedan od muškaraca izvadio nož, njime prešao nekoliko puta po haubi taksija i potom krenuo na vozača.

'Stisnuo sam gas, a u automobilu je još uvijek bio drugi muškarac. Pobjegao sam i rekao da ću zvati policiju, no muškarac mi je govorio da to ne činim, ali rekao sam da hoću. On je potom iskočio iz automobila i pobjegao natrag do prijatelja. Vidio sam ih i kasnije, sve troje, jer su pješice išli prema Dubravi, ali sam se udaljio od njih automobilom i pričekao policiju', ispričao je taksist A.Š. i rekao da je policija privela tih troje putnika.