NESREĆA NA AUTOCESTI

Putnici iz smrskanog Audija izvan životne opasnosti

23.06.2009 u 12:08

Bionic
Reading

Vozač i suvozačica skupocjenog Audija koji su u ponedjeljak preživjeli frontalni sudar s Golfom koji je autocestom A1 vozio u suprotnom smjeru, izvan su životne opasnosti

Iako su Franjo Patafta i Klaudija Marković iz Križevaca zadobili teške tjelesne ozljede, uspješno se oporavljaju u KBC-u Split i nisu više u životnoj opasnosti.

Policija još utvrđuje kako se pokojni Zdravko Propadalo (49) iz Splita našao na autocesti u krivom smjeru, zatražene su snimke nadzornih kamera HAC-a, pa će policija nakon pregleda uputiti posebno izviješće nadležnom Državnom odvjetništvu.

Propadalo i njegova majka Anđa Propadalo (76) imali su prebivalište prijavljeno u Splitu, no prema izjavi Zdravkova brata živjeli su u BiH, gdje je pokojniku izdana vozačka dozvola, a bili su na putu iz Livna prema Splitu.

Vozač Audija Franjo Patafta se nalazi na Kirurškom šok odjelu KBC-a Split, ima krvarenje u trbuhu i niz prijeloma kostiju. Slomljena mu je desna natkoljenica, lijeva potkoljenica, ključna kost i lumbalni kralježak.

Njegova suvozačica Klaudija Marković pretrpjela je nagnječenje pluća, frakturu prvog i trećeg slabinskog kralješka, prijelom lijeve podlaktice, prijelome od prvog do četvrtog prsta lijevog stopala, te prijelome od šestog do osmog rebra s lijeve strane. Hospitalizirana je na Jedinici intenzivnog liječenja Odjela kirurgije, piše Jutarnji list.