INFORMACIJA BOSANSKIH MEDIJA

Putin obećao Dodiku Južni tok u Republici Srpskoj?

22.06.2012 u 13:22

Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin dao je, tijekom razgovora s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u četvrtak na rubu gospodarskog foruma u Sankt Peterburgu, potporu izgradnji kraka plinovoda Južni tok kroz Republiku Srpsku, objavili su u petak tiskani mediji u BiH

'Na sastanku je posebno bilo riječi o izgradnji plinovoda Južni tok, a Putin je podržao izgradnju kraka toga plinovoda kroz Republiku Srpsku', navode mediji pozivajući se na službene izvore.

Ruski predsjednik izrazio je očekivanje da će se nastaviti i započeti projekti, prije svega u području istraživanja i prerade nafte.

Dodik je upoznao Putina i s hidroenergetskim potencijalima Republike Srpske, a razgovarano je o mogućim investicijama ruskih tvrtki u hidroenergetiku te o aktivnostima ruske Sberbanke u Republici Srpskoj.

Dodik je s Putinom razgovarao tijekom radnog ručka, kojemu su nazočili i predsjednik makedonske vlade Nikola Gruevski, predsjednik Kirgistana Almazbek Atambajev, kenijski predsjednik Mvaki Kibaki i finski ministar financija Juta Urpilainen.

Južni tok je međunarodni projekt izgradnje transkontinentalnog plinovoda koji bi trebao povezati izvorišta ruskog prirodnog plina preko Crnoga mora s Europom.