NEVRIJEME U KAMPANJI

Pusić zbog snijega otkazala Zadar i Rijeku

19.12.2009 u 14:37

Bionic
Reading

HNS-ova predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić danas je na završnom zagrebačkom skupu na Cvjetnom trgu pred stotinjak okupljenih na snježnoj vijavici poručila da ako je pobijedila današnji dan, pobijedit će i na predsjedničkim izborima

U kratkom obraćanju Pusić je istaknula kako njezin moto nije da sudjeluje, već da pobijedi. Pusić je rekla i "ako možemo pod ovakvim okolnostima, možemo pod svim okolnostima" te pozvala okupljene da zaplešu na pjesmu Zdenke Kovačiček "Žena za sva vremena". Pjevačica je potom otpjevala nekoliko pjesma, a nazočne je ritam glazbe potaknuo na "snježni ples".

Zbog nevremena otkazani su današnji završni skupovi HNS-ove predsjedničke kandidatkinje u Rijeci i Zadru.

Prije završnog predizbornog skupa u Zagrebu održana je izborna skupštine Ženske inicijative HNS-a na kojoj je za predsjednicu izabrana Sonja König.

Članica predsjedništva HNS-a i dugogodišnja predsjednica Ženske inicijative te stranke Morana Paliković-Gruden je na skupštini rekla kako su u HNS-u ponosni da je to stranka s najvećim udjelom žena među članstvom, više od 37 posto, kao i na predsjedničku kandidatkinju Vesnu Pusić .

"Žene HNS-a iz cijele Hrvatske snažno su uključene u kampanju Vesne Pusić, zato što je žena, ali prvenstveno zato što je najbolji kandidat - poštena, odgovorna, dosljedna i bez mrlje u političkom i profesionalnom životu", ocijenila je Paliković-Gruden dodavši da su baš žene glasači nositelji velikih promjena u zemljama koje se nađu u društvenoj, političkoj i gospodarskoj krizi.

Pozvala je žene cijele Hrvatske da budu nositeljice promjena na predsjedničkim izborima 27. prosinca.