'NESLAGANJA' U VLADI

Pusić: U koaliciji je sve u redu

28.06.2012 u 16:29

Bionic
Reading

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić danas je ustvrdila da je vladajućoj koaliciji 'sve u redu' na upit novinara ima li kakvih neslaganja u koaliciji obzirom da je jučer na sjednici Vlade bila protiv prijedloga SDP-ovog ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića

'Sve je u redu u koaliciji. Mislim da ćete nam zabraniti da se uopće razgovaramo jer - čim se ne razgovaramo tako da si međusobno 'hofiramo' - odmah postaje sumnjivo. Vjerujem u normalni razgovor među ljudima, čak i među koalicijskim partnerima', rekla je Pusić novinarima u Hrvatskom saboru.

A što kad premijer podigne glas, pitali su novinari, na što je Pusić odgovorila da svatko ima pravo podignuti glas, ali ne i derati se.

'Svatko ima pravo ne složiti se i drugačije misliti i to ne osjećam kao problem. Imam povjerenje u razgovor i različita mišljenja među ljudima, mislim da je to preduvjet zdrave pameti', rekla je Pusić.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici prihvatila prijedlog ministra Jovanovića za izmjene i dopune Zakona o akademskim i stručnim nazivima i akademskom stupnju na način da se dosadašnje titule 'stručni specijalist' i 'sveučilišni specijalist' izjednače i nazovu 'sveučilišni specijalist'.

Pusić je pak mišljenja da toj temi treba još porazgovarati. U nekim razdobljima bile su neke visokoškolske ustanove sa sumnjivom kvalitetom obrazovanja, kojih više i nema, ali su isto izdavali diplome, rekla je Pusić.


Smatra da toj temi treba prići dosta oprezno 'jer to nije pitanje statusa nego pitanje osiguravanja kvalitete i kriterija u visokom obrazovanju'.

'Zato sam mislila da bi bilo važno da se o tome porazgovara, kako se ne bi, o stvari koja se na prvi pogled čini tehničkom, narušili ili doveli u pitanje kriteriji u visokom obrazovanju', objasnila je Pusić, ali i dodala kako se to može osigurati i kroz druge procedure.

Na pitanje o sutrašnjoj presudi prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću zbog izazivanja prometne nesreće Pusić je odgovorila da to ne bi mogla komentirati, dok se ne vidi kako će se situacija razviti.