OSJEČKI PAKT

Pusić se protivi koaliciji s Glavašem

13.03.2009 u 13:56

Bionic
Reading

Članica Predsjedništva HNS-a Vesna Pusić usprotivila se koaliranju osječkog HNS-a s HDSSB-om, dok je, kaže, Branimir Glavaš u toj stranci

'Ja sam protiv toga i bit ću protiv toga. Znam da Bubalo nije Glavaš, ali dok Glavaš postoji u toj stranci - ne', rekla je Pusić novinarima u Saboru, nekoliko sati nakon što su osječki HNS i HDSSB u Osijeku objavili da će zajedno izići na lokalne izbore.

Uvjerena je da koaliciju s HDSSB-om neće podržati ni Predsjedništvo stranke, koje ogranci u načelu moraju konzultirati kad sklapaju koalicije u županijama ili županijskim središtima.

Iako lokalni ogranci ne moraju poslušati naputak Predsjedništva, Pusić je uvjerena da osječki ogranak neće ići protiv volje stranačkog vrha.

Na pitanje bi li promijenila mišljenje u slučaju oslobađajuće presude za Glavaša, odgovorila je niječno.

'Vidjet ćemo ako takva odluka dođe, ali po mom mišljenju, netko tko je na takav način sudjelovao u ratnim zbivanjima, nema što tražiti u politici', rekla je Pusić.

Predstavnici osječkog HDSSB- a i HNS-a danas su na konferenciji za novinare u Osijeku izvijestili da će te dvije stranke sastaviti zajedničku listu na izborima za osječko Gradsko vijeće, pri čemu će potpredsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo biti kandidat za gradonačelnika, a predsjednik osječkog HNS-a Ivan Vrdoljak za dogradonačelnika.