POLITIKA NOVE VLADE

Pusić: 'Bez fige u džepu' prema BiH

06.12.2011 u 12:50

Bionic
Reading

Potpredsjednica Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić najavila je kako će nova hrvatska vlada biti ozbiljan partner Bosni i Hercegovini te da će prema toj državi nastupati 'bez fige u džepu'

'BiH može računati na Hrvatsku kao na jednog ozbiljnog partnera bez fige u džepu', kazala je Pusić u intervjuu kojega je u utorak objavio sarajevski Dnevni avaz.

Ona je istaknula kako je očuvanje stabilnosti BiH interes i Hrvatske i cijele regije.

'Spremni smo sudjelovati u bilo kojoj vrsti razgovora u kojima će se bez bilo kakvih zadnjih namjera otvoreno razgovarati o najefikasnijem načinu kako BiH na svome putu može napredovati ka Europskoj uniji, a to je i put ka izgradnji same države', izjavila je potpredsjednica HNS-a.

Odgovarajući na pitanje kakav će odnos nova hrvatska vlada imati prema Hrvatima koji žive u BiH, Pusić je kazala kako je važno prihvatiti činjenicu da su oni konstitutivan narod koji u tijelima države BiH treba biti predstavljen na načelu pariteta.

'Jedini pravi način je da se stvore uvjeti u BiH da sva tri naroda žele funkcionirati zajedno. Slažem se da se to ne može riješiti preko noći', ocijenila je Pusić.