KARAMARKO USTRAJAN

'Purda je znao za tjeralicu'

23.02.2011 u 23:03

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i dalje je ustrajan u tvrdnji da je Tihomir Purda još 2007. godine bio upoznat s time da se nalazi na crvenoj tjeralici Interpola, a tu je tvrdnju ponovio u HTV-ovom 'Dnevniku 3'

Premda su ga Purda te njegovi odvjetnici i supruga demantirali, ministar je nadasve uporan u tvrdnji da MUP ima dokument do kojega su, doduše, došli tek prije tri dana, kako je to 'otkrio' Karamarko, a koji dokazuje da je Purda znao za tjeralicu.

Taj papir ipak nije bio voljan pokazati, niti išta o tome komentirati, osim što je izrazio želju da se Purda što prije vrati kući.

Sve to kazao je ministar Karamarko gostujući u HTV-ovom 'Dnevniku 3', u kojem mu je opet pružena prilika da još jednom ponovi svoje sad već, s obzirom na gotovo svakodnevno pojavljivanje u nekom mediju, poznate stavove o jamama, (ne)ulasku u HDZ, oporbenim kritikama na rad policije, (ne)razumijevanju, odnosno svojevremenim razmimoilaženjima s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem itd.

Neka nova prava pitanja, pa između ostalog i ono zašto u Saboru nije sam predstavljao svoje izvješće, Karamarka nisu 'spopala'. No možda je to pogodan materijal za neko novo medijsko pojavljivanje jednoga od 'osnivača HDZ-a', što je činjenica na koju je javnost, za slučaj da je zaboravila, Karamarko podsjetio na javnoj televiziji.