ODVJETNIK MUSELIMOVIĆ

'Purda je u teškoj i neizvjesnoj situaciji'

01.02.2011 u 15:38

Bionic
Reading

Odvjetnik branitelja Tihomira Purde u BiH Josip Muselimović uložio je žalbu na mišljenje Tužiteljstva BiH koje smatra da postoje svi elementi za izručenje Purde Srbiji. Kaže da bi konačnu odluku trebao donijeti ministar pravosuđa BiH, i to do 14. veljače

'Mi smo danas raspravljali o tome ima li molba za izručenje Srbiji elemente međunarodne konvencije i Tužiteljstvo BiH reklo je da se Purda može izručiti Srbiji', rekao je Muselimović i naglasio da su se tome oštro usprotivili. Tvrdi da je postupak protiv Purde pokrenut na temelju dokaza koji su prikupljeni na nezakonit način, protivno Ženevskoj konvenciji.

'Uostalom, tu nema elemenata kaznenog djela ratnog zločina. Sad će donijeti odluku Sudsko vijeće BiH, a konačnu odluku donijet će ministar pravosuđa. Očekujem da će sve biti gotovo do 14. veljače kada Purdi ističe pritvor', rekao je Muselimović u razgovoru za tportal i dodao da će sudsko vijeće svoj sud donijeti do kraja tjedna.

Na pitanje kako se osjeća njegov branjenik, Muselimović je rekao da je Purda teško bolesna osoba: 'Njemu je dijagnosticiran PTSP i ima 60 posto smanjene funkcije. U neizvjesnoj je i teškoj situaciji.' Na pitanje imaju li podršku hrvatskih vlasti rekao je da može govoriti samo o podršci koju čitaju u medijima.

Tihomir Purda u ekstradicijskom je pritvoru u BiH od 5. siječnja kada je na osnovi Interpolove tjeralice uhićen na graničnom prijelazu Orašje.