LJUDSKA PRAVA PO SDSS-U

Pupovcu važnija Kosor od sudbine Momira Dropca?

16.01.2011 u 16:50

Bionic
Reading

Gostujući u HTV-ovoj emisiji 'Nedjeljom u dva' potpredsjednik SDSS-a dr. Milorad Pupovac iznio je niz neistina o subini Momira Dropca i lažno prikazao brigu te stranke, ali i koalicijskog partnera HDZ-a, za osobu koja je iseljena iz stana da bi u njega ušla Jadranka Kosor

Na upit voditelja Aleksandra Stankovića zašto je promijenio mišljenje o Jadranki Kosor, budući da je ranije, govoreći o slučaju braće Drobac, izjavio da bi bilo dobro 'da premijerka ode i zaštiti javnost od svoje pojave', Pupovac je kazao da je s njom taj problem raščistio.

'To sam rekao jer sam bio šokiran onim što se dogodilo braći Drobac i mi smo (Pupovac i Kosor, op. a.) taj problem raščistili. Politika je takav posao da postoje nepredvidljivi trenuci. To smo pitanje raspravili, iako je to bilo vrlo neugodno za premijerku, ali i dramatično za braću Drobac', rekao je Pupovac. Dodao je da je to bila stvar osobne komunikacije.

Izbjegao je pritom kazati na što se konkretno odnosilo to 'raščišćavanje', a voditelj, nažalost, gostu nije dao do znanja da ne odgovara na postavljeno pitanje otvoreno kao u drugim slučajevima.

Dakle, gospodin Pupovac tvrdi da su nestali razlozi zbog kojih je u slučaju stana Drobac bio 'šokiran', jer je to pitanje raspravio s premijerkom. Iz toga bi se dalo zaključiti da su se ili gospodin Pupovac osobno ili njegova stranka SDSS pobrinuli da Momir Drobac, preostali član obitelji (jer je mlađi brat Branislav počinio suicid nakon što je iz svojeg stana iseljen od strane MORH-a da bi taj stan bio dodijeljen novopečenoj članici HDZ-a Jadranki Kosor), počne živjeti na dostojanstveni način. A ne kao dosad - ispod svakog ljudskog dostojanstva, što je s razlogom šokiralo Milorada Pupovca.

Međutim, ovaj novinar iz prve ruke zna da se Momiru Dropcu do dana današnjega iz vladajućih struktura nitko nije javio, čak ni nakon opetovanih obećanja potpredsjednika Vlade i stranačkog kolege Milorada Pupovca, dr. Slobodana Uzelca, da će se i Vlada i SDSS-a pobrinuti za sudbinu Momira Dropca. Dakle, ako je želio ostaviti dojam da brine za slučaj Drobac, Pupovac je to uspješno prezentirao, budući da uopće ne brine!

Pupovac je u emisiji 'Nedjeljom u 2' javnosti uskratio informaciju što su to on i gospođa Kosor dogovorili da bi riješili slučaj Drobac. Budući da potpisnik ovih redova pouzdano zna da Momir Drobac i dalje živi neljudskim životom, u stanu koji nije njegov, a da u njegovom stanu živi Jadranka Kosor, može se sa sigurnošću zaključiti da za Dropca nitko od spomenutih – unatoč dogovorima i obećanjima, nije prstom mrdnuo.

Pupovčeva izlika da je 'politika takav posao da postoje nepredvidljivi trenuci' ne oslobađa ga od odgovornosti za jednu ljudsku sudbinu koju je obećao promijeniti. Smatram da nije neumjesno pitati: je li mu politička partnerica Jadranka Kosor važnija od ispravljanja nepravde prema Momiru Dropcu?

Naime, Momir Drobac je osoba na čijem je primjeru mogao dokazati danas prezentiranu tezu da u politiku nije ušao da bi bio zvijezda ili da se bavi popularnim stvarima, već da se bori za ravnopravnost građana i za poštivanje ljudskih prava.