božićni prijem snv-a

Pupovac: Svejedno hoće li kohabitacija biti tvrda ili meka

06.01.2020 u 12:13

Bionic
Reading

Milorad Pupovac prije SNV-ovog prijema povodom Božića komentirao je pobjedu Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima

"To je volja većinskog dijela birača u Hrvatskoj koja će u političkom životu Hrvatske, političkih stranaka, novoizabranog predsjednika i vlade tražiti novi tip političke odgovornosti, političke suradnje i novi tip političke kulture", rekao je Milorad Pupovac za N1.

Upitan je li Milanović dorastao funkciji, je li dobro da je on izabran na nju Pupovac je kazao da se volja naroda ne komentira, nego se poštuje.

'Moja očekivanja su da se na osnovu te volje, i volje koju je dobila većina u Parlamentu i Vladi, stvori taj tip političke suradnje, dijalog i kulture koji Hrvatskoj godinama nedostaje. Svi će biti na kušnji i od svih imamo očekivanja", rekao je Pupovac.

Na pitanje mislili da da će uspjeti ta suradnja, koju je premijer Plenković nazvao tvrdom kohabitacijom Pupovac je kazao da je svejedno je kakva će biti, tvrda ili meka i da se nakon godina nikakve suradnje i nikakvog dijaloga, nakon godina po završetku pregovora s EU, Hrvatska ponovo nalazi u situaciji da treba biti okrenuta sebi, a da njezini prvi ljudi, ključni politički akteri, trebaju pronaći način kako da tu okrenutost pretvore u novo političko stanje u zemlji.